Over dirigent Jeroen Bosman

Kerstconcert 2015 dirigent in beeldJeroen JM Bosman werd in 1959 in Zandvoort geboren. Zijn muzikale loopbaan begint op het Conservatorium in Arnhem bij Joop Schets. Na zijn verhuizing naar het Westen vervolgde hij zijn studie koordirectie aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij Jan Boogaarts en Lucas Vis. Zijn examen in de Grote of Sint Laurenskerk in Rotterdam legde hij af na het voltooien van zijn studie aan het Rotterdams Conservatorium bij Barend Schuurman.  In dat jaar werd hij ook dirigent van Entre Nous. En in hetzelfde jaar van het Regiomannenkoor Die Gouwe Sanghers te Boskoop.

 

Jeroen dirigeert ook nog koren in Delft, Leidschendam, Voorburg en Katwijk a.d. Rijn. In Delft is hij bovendien verbonden als leerkracht en vakleerkracht muziek aan de Vrijeschool Widar.

Over het koor “Entre Nous” zegt hij zelf:
“Entre Nous is een bijzonder koor tussen al mijn andere koren: in plaats van leden met een verschillende werkomgeving of werk-verleden is dat bij Entre Nous allemaal gelijkgestemd. Dat brengt ook een ander groepsgevoel met zich mee en andere gesprekken in de pauzes en na de repetities. In Nederland zijn er steeds minder politie-koren en ik ben er dan ook trots op nog steeds dirigent te zijn van het oudste Nederlandse politiemannenkoor. De meeste leden zijn nu niet meer bij het korps in actieve dienst, maar op de repetitie-avond is daar weinig van te merken; daar wordt, naast het ontspannen zingen, ook hard gewerkt aan nieuwe stukken! Ik hoop dan ook van harte dat deze web-site mag bijdragen tot een geïnteresseerde nieuwsgierigheid van collega’s die dan weer mag leiden tot een bezoek aan één van de repetitie-avonden. U komt er vast en zeker bekenden tegen die al eerder hebben verzucht: “Dit had ik al véél eerder moeten doen!”

Jeroen JM Bosman, dirigent van Entre Nous.